Maastricht magazine >
tips

Ik ga op vakantie en neem mee… Schoenen! Maar welke?

Ik ga op vakantie en neem mee… Schoenen! Maar welke?
Artikel begint onder de advertentie

Niets zo irritant als de perfecte outfit zonder de juiste schoen. Thuis is dat niet zo’n probleem, altijd wel een outfit-matcher in je kast. Door de jaren heen immers elke winkel in Maastricht en de volledige lounge van Zalando leeggeroofd. Op vakantie vraagt het echter om nogal wat inpakdeskundigheid. Denk je net de vaardigheden voor de zomerzon in de vingers – uhh, aan je voeten te hebben – ligt de wintersport alweer op de loer. Welke schoenen mogen niet in je koffer ontbreken? Welke drie paar schoenen neem jij mee op vakantie?

Drie paar schoenen in je koffer naar de zomerzon

1. Slippers

Een strandvakantie vraagt natuurlijk om een paar slippers. Dat kan iedereen bedenken. Havaianas zijn altijd goed. Nadeel? Niet zo charmant om ’s avonds te flaneren over de boulevard. In dit geval is een leren variant wel zo praktisch. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een leren sandaaltje, zo’n leren slipper van Gucci of een hippe badslipper.

Pool art slipper van flip*flop
Pool art slipper van flip*flop

2. Een paar sneakers om te stappen

Alleen al omdat je niet met koude voeten in het vliegtuig wil zitten. Maar ook voor als je opeens besluit om die negen holes te lopen of de tennisbaan op te gaan. Een paar hippe gympen. Sneakers die zowel die morning run langs het strand aankunnen, de sportschool in het hotel trotseren en geschikt zijn voor die wandeling met heel veel cultuur. Check wel ook even of ze ook dat ene jurkje matchen dat je hebt uitgekozen om te dragen naar je favoriete tapasbar. Kies multifunctioneel!

De Nike Internationalist in goldish beige kleur om op te rennen en te flaneren
De Nike Internationalist in goldish beige kleur om op te rennen en te flaneren

3. Met paar drie maak je het verschil

Met die slippers en die sneakers heb jij je basis voor elkaar. Nu volgt het belangrijkste paar. Het derde paar is persoonsgebonden en maakt of breekt je vakantiekoffer. Dit paar is bovendien afhankelijk van hoe jij je favoriete zonvakantie invult. Hoewel de espadrille platform sandaal nergens zo goed tot z’n recht komt als op vakantie in de zon, kiezen we toch voor net iets meer hak. Een hak die zich laat combineren met dat jeans broekje voor die avond op het terras bij de Italiaan en een must is voor het feest waar je onverwachts voor wordt uitgenodigd door pak 6 die je bij de bar op het strand tegen het lijf liep. Wat? Word je op vakantie nooit zomaar uitgenodigd voor een onverwachtse party? Dat komt doordat je het niet afdwingt! Doordat je de juiste schoenen niet hebt ingepakt! Trust us, met een paar hakken in je tas ligt er altijd een avontuur in het verschiet!

Zomerse hakken; Suzie van New Look
Zomerse hakken; Suzie van New Look

Drie paar schoenen voor op wintersport

Welke schoenen je meeneemt op wintersport? Dat is deels afhankelijk van jouw accommodatie. Kies je voor een huisje of hotel? Ook de dosis après-ski die jij opzoekt, heeft een vinger in de pap. Dat wordt kiezen dus!

De Moon Boot die van merknaam een soortnaam werd
De Moon Boot die van merknaam een soortnaam werd

1. Moonboots

Ten eerste kunnen die Uggs echt niet meer. Ten tweede heb je er niks aan in de echte sneeuw. Op wintersport wil je een paar serieus warme voeten. En met serieus warme voeten bedoelen we een paar Sorel’s of Moonboots.

Premium snowboots van Sorel in caramel nectar
Premium snowboots van Sorel in caramel nectar

2. Après-ski stappers

Hossen kan natuurlijk op je Sorel’s. Dat mag! Maar als jij het liefst elke avond meeblert op Anton, dan wil je eigenlijk zo’n fijn paar bergschoenen. Daarop blijf je nog best een tijdje stevig op je voeten staan bij een shotje of wat. Bovendien is de bergschoen hip!  Heb je dus ook nog iets aan als je niet meer aan het hossen bent, maar thuis gewoon weer je leventje hervat. Minder aan de hos, dan kun je die winterse bergschoenen ook verruilen voor een paar sneakers. Als jij af en toe de sportschool induikt tijdens je wintersportvakantie, lijkt dat sowieso de juiste keuze!

Velvet bergschoen van Prada
Velvet bergschoen van Prada

3. Off-piste

Je kunt elke keer die sneakers strikken als je van hotelkamer richting ontbijtbuffet gaat, maar het is wel wat gedoe. In een hotel is een makkelijke schoen wel zo handig. Denk aan een praktische ballerina, die slippers van Gucci of een paar korte laarsjes à la de Chelsea. Zo’n paar dat je makkelijk inschiet. Liefst een paar dat ook je kerstoutfit nog een beetje opleukt. Wel zo handig als je bij het samenstellen van die kerstoutfit rekening houdt met je schoenen. Dit keer style jij je dus niet van boven naar beneden, maar van onder naar boven.

Chelsea ofwel Shabbie enkellaars
Chelsea ofwel Shabbie enkellaars

Welke schoenen neem jij mee op vakantie?

Heb jij al gekozen? Wordt het de wintersport om je nieuwe bergschoenen te showen of kies je voor de zomerzon met excuus om dan toch eindelijk die Gucci slippers te kopen? Wat het ook wordt, welke schoenen je ook meeneemt in je koffer, denk erom: drie paar schoenen is de max. Kun je niet kiezen? Laat je dan online inspireren en shop je vakantie paar met heel veel korting.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *