Maastricht magazine >
tips

Velvet is vet: blauwe overknee boots

Velvet is vet: blauwe overknee boots
Artikel begint onder de advertentie

Velvet is het Engelse woord voor fluweel en is zó vet. Sinds 2015 hebben de designers zich al gestort op de fluwelen stoffen. Niet alleen de hippies gaan voor fluweel, maar ook de fashion people lopen in velvet. Ik ga nog een stapje verder en heb een nieuw velvet item gespot! Ik neem jullie mee in mijn nieuwe velvet wereld met mijn blauw fluwelen boots.

Fall/winter and velvet

De seizoenwisseling heeft een groot voordeel. Het weer koelt af en het is onmogelijk om in katoenen zomerstofjes te blijven lopen. Het is een feit dat we ons nu wenden tot gezellige, seizoensgebonden stoffen zoals wol, kasjmier en fluweel. Waarvan fluweel de nieuwe stof is die lang, zeer lang, is weggeweest. Tijdens de modeshows herfst 2015 hebben de designers van Pucci, Sonia Rykiel en Margiela deze luxe stof geshowd. Retailers zoals Zara en Topshop maken de velvet mode toegankelijker. Dus de fashion people weten al één jaar dat velvet vet is. Deze winter hangen de fluwelen jurken, rokken, truien, jassen en colberts ook weer volop in de rekken. Duik in de velvet wereld en ga voor tenminste één fluweelzacht item!

velvet laarzen zara

Velvet sister shopping in Antwerpen

Een keer in de maand heb ik sister-day met mijn zussen. Ik ben de middelste van ons drietjes. Meestal vullen we die dag in met wandelen, maar vandaag gaan we naar Antwerpen. Meestal blijven we hangen in een winkel. Deze keer is het niet COS (zie eerder blogje over COS shopping in Antwerpen), maar  blijven we hangen bij de Zara. Alle drie zin we op missie. Mijn missie? Velvet boots! De Zara beloond me met een grote keuze van lage laarsjes tot hoge laarzen en zelfs overknee laarzen. Ik kan geen keuze maken. De Zara heeft veel fluweel in verschillende maten, kleuren en soorten. Allemaal hot! Ik huppel happy door de Zara. Mijn zussen kijken verbaasd naar mijn keuze. Ik krijg als opmerking: ‘Ongelooflijk Miriam, je bent toch wel veranderd in je kleding keuze. Vroeger moest het altijd basic zijn. Nu ga je voor kleur en print op print.’ Mijn zussen hebben gelijk en de mode maakt me nu ook zoveel blijer. De fashion wereld en Gucci heb ik leren kennen, waardoor ik de mode voel. En bij de Zara voel ik deze keer alle mode puzzelstukjes in elkaar vallen. En daar horen mijn flwelen overknee laarzen ook bij. En die niet alleen. Voor ik het weet heb ik een tas vol geweldige Zara stukken. Wat allemaal? Dat komt vast nog voorbij op LovestoHAVE in de komende tijd.

Overknee boots Zara

Velvet laarzen de coolste aankoop deze winter

Mijn overknee velvet vette laarzen zijn mijn coolest aankoop deze herfst/winter. Eigenlijk wilde ik velvet booties. De Zara is zo toegankelijk waardoor je meer durft. Ik ken de mode, maar dat toepassen bij jezelf is toch anders. Ik pas de korte- en overknee laarzen. Ongelooflijk, maar de overknee laarzen stelen de show. De fluwelen high-top xl laars is geweldig. De hoge schacht met stretch voelt als een panty om mijn been. De hak is ook bekleed met fluweel en de neus is spits. Ik ga voor blauw, maar door het fluweel kleurt de laars ook ijsblauw. Mijn velvet laarzen kunnen op zoveel kledingstukken in mijn kast. Met mijn nieuwe aanwinst ga ik mijn oldies op pimpen. I love my new choice!

Blauwe overknee Zara

My velvet look

Natuurlijk wil mijn nieuwe aanwinst met jullie delen. Ik schuif mijn nieuwe laarzen aan ‘so easy’. Geen enkele laars trek ik makkelijker aan dan deze. Mijn Zara jurk erop en mijn look is helemaal top. Mijn oorbellen van Prada en mijn Jimmy Choo tasje maken er een feestje van. Ga ook voor de velspiration. Don’t be afraid! Ben niet bang om deze look te kopiëren. Ik zal het niemand vertellen. Just do it!

Don’t be afraid.
Take your velvet,
I will not tell!

In love met overknee boots? Zie ook week op rij met Fabienne die haar overknee laarzen 5 dagen anders combineerde. Of Joy op overknee boots van Prada naar de Tefaf (blogje uit 2015).

Gerelateerde blogs

    Reacties (2)

      1. Dankjewel Marieke, leuk om te horen. Ik vind ze ook super gaaf en ze voelen aan als panty’s. Geweldig.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *