Maastricht magazine >

Jimmy Choo

Artikel begint onder de advertentie

Geschiedenis

Als Tamara Mellon er niet was geweest, dan kenden we de heer Jimmy Choo vandaag de dag waarschijnlijk ook niet. Hoewel Jimmy Choo al vanaf jongs af aan helemaal thuis was in de wereld van schoenen ontwerpen, is het Tamara Mellon geweest die het merk groot heeft gemaakt. Tijdens haar carrière als Accessoires Editor bij de Britse Vogue ontdekte ze dat er behoefte was aan een merk zoals Jimmy Choo. Samen sloegen zij de handen ineen in 1996 en voilà, een nieuw ready-to-wear schoenenmerk was geboren. Hun eerste boetiek opende in 1998 en in 2001 werd het merk uitgebreid met tassen en andere lederwearen. In vele afleveringen van Sex & the City werden hun schoenen gespot.

Designer

Tot 2001 ontwierp Jimmy Choo zelf nog elke collectie. Daarna verkocht hij zijn aandelen van het bedrijf en richtte zich voornamelijk op de luxelijn van het merk. Zijn nichtje, Sandra Choi, is nu Creative Director.

Collectie

Twee keer per jaar, zowel voor de zomer als de winter, komt er een nieuwe schoenencollectie uit. Daarnaast ook nog een tassenlijn, parfumlijn, mannenlijn en de cruise collectie. Met een bruidscollectie speelt Jimmy Choo handig in op de markt van eeuwige trouw. De 24/7 lijn brengt de klassiekers. De bikerboots zijn een niet te missen basic in iedere kledingkast. En die pumps wil je het liefst in alle basic kleuren. En dan natuurlijk nog een catchy paar Jimmy Choo’s. Fijnste van al? Hoe opvallend ook, Jimmy Choo is tijdloos. Items om te hebben en te houden dus.

De volgende winkels voeren Jimmy Choo ()

10