Maastricht magazine >

Sonia Rykiel

Artikel begint onder de advertentie

Geschiedenis

Hoewel menig fashionista Sonia Rykiel pas echt heeft leren kennen na haar samenwerking met modekoeten H&M, ontwerpt deze vurige française toch al sinds 1962. In dit jaar heeft zij namelijk truien en zwangerschapsjurken ontworpen voor de winkel van haar man. Niet lang daarna, in 1968, lanceerde ze zowel haar eigen merk als haar eerste boetiek: Sonia Rykiel. Sindsdien herken je haar niet meer alleen aan haar kroezelige feloranje haar, maar ook aan haar un-fashion way of fashion. Het is namelijk madame Rykiel die het inside-out stitching, het sophisticated joggingpak en de afschaffing van de zomen heeft geïntroduceerd.

Designer

Een geluk voor Sonia, haar dochter Nathalie beschikt namelijk ook over dezelfde creatieve genen. Zo blijft het modehuis mooi binnen de familie.

Collectie

Sonia Rykiel heeft 3 collecties. Sonia by Sonia Rykiel voor de meisjesachtige vrouw die houdt van comfortabele kleding, simpel met een twist, inclusief kleurtjes. Voor de vrouw die houdt van chique kleding met weinig felle kleuren en veel sombere kleurtjes is er Sonia Rykiel. Gespecialiseerd in mantelpakjes in moderne uitvoering. Tot slot kunnen ook mama’s terecht bij Sonia Rykiel. Ze ontwerpt namelijk ook voor kinderen met de lijn Rykiel Enfant.

De volgende winkels voeren Sonia Rykiel ()

3