Maastricht magazine >

A. Lange & Söhne

Artikel begint onder de advertentie

Geschiedenis

A. Lange & Söhne is opgericht door Ferdinand Adolph Lange in 1845 in Glashütte nabij het Duitse Dresden. Tot aan de onteigening van de fabriek na de tweede wereldoorlog behoorden horloges van A. Lange tot de meest prestigieuze en gewilde tijdmeetinstrumenten ter wereld. Toen de geconfisqueerde bedrijven in 1951 werden gefuseerd tot een grote volkscoöperatie raakte het trotse merkteken dat zovele wijzerplaten had gesierd in vergetelheid. Walter Lange, de achterkleinzoon van Ferdinand Adolph Lange zag na de Duitse eenwording van 1990 mogelijkheden om de nalatenschap van zijn familie nieuw leven in te blazen. Samen met de toenmalig directeur van de IWC International Watch Co. AG in Schaffhausen(Zwitserland), richtte hij in 1990 de Lange Uhren GmbH op, exact 145 jaar na de komst van zijn overgrootvader in Glashütte.

Designer

Tegenwoordig werken de werknemers van Lange Uhren GmbH aan de vervaardiging van de exclusieve uurwerken van de A. Lange & Söhne horloges, in de hypermoderne productiefaciliteiten in Glashütte. Door dit zeldzame gegeven behoort Lange tot het selecte gezelschap horlogemakers dat alleen uurwerken uit eigen productie gebruikt in hun horloges en zijn daarmee een manufactuur.

Collectie

A. Lange & Söhne staat binnen de internationale gemeenschap bekend als maker van precisiehorloges en heeft een status als één van de meest exclusieve en prestigieuze merken.

De volgende winkels voeren A. Lange & Söhne ()

2