Maastricht magazine >

Chopard

Artikel begint onder de advertentie

Geschiedenis

De Zwitserse Louis-Ulysse Chopard begon in 1860 met het ontwerpen van horloges. In 1937 verhuisde zijn zoon de zaak naar Genève, dé hoofdstad voor haute horlogerie. Hier zette de familie Chopard haar deuren open voor cosmopolische clientèle. Helaas wou geen van de kinderen de familiezaak overnemen en dus werd het lucratieve bedrijf verkocht aan de Duitse familie Scheufele. Deze familie tilde het merk naar een nog hoger niveau en ontwierpen alleen high end horloges. De familie Scheufele heeft Chopard groot gemaakt tot wat het vandaag is.

Designer

De collecties liggen nog steeds in handen van de familie Scheufele. Zoon en dochter, Caroline en Karl-Friedrich zijn verantwoordelijk voor de collecties.

Collectie

De dames boffen met Chopard. Er zijn verschillende dameslijnen, maar allen adembenemend. Voor de mannen is er de luxe classic racing collection. Deze collectie is uitgerust met machinale systeempjes waar je U tegen zegt. Verder is er nog de L.U.C. collectie, door Chopard zelf omschreven als de peak of watch making art. Mocht je nu nog geld over hebben, dan is er nog de High Jewellery collectie of de Elton John lijn.

De volgende winkels voeren Chopard ()

3