Maastricht magazine >

 

Scapa

Geschiedenis

Het woord Scapa betekent toevluchtsoord. Het woord verwijst echter naar de gelijknamige baai in het noorden van Schotland. Hier zijn de eerste truien door Brian Redding ontworpen. De truien verkochten meteen goed, maar werden een ware hit toen ze de cover haalden van de Franse Elle en Marie-Claire. Waar het begon met enkele truien, een kilt en parka, is de collectie ondertussen uitgegroeid tot een ware Scapa World.

Designer

Merk is begonnen met exclusieve truien ontworpen door Brian Redding. De truien werden te koop aangeboden in de boetiek van zijn vrouw Arlette van Oost en verkochten meteen bijzonder goed.

Collectie

Scapa kent vier lijnen: Scapa, Scapa Sports, Scapa Home en Originals by Scapa. Samen vormen zijn de Scapa World. In de kledingcollectie zowel items voor man, vrouw en kind. De main lijn is geïnspireerd op de Britse kledingtraditie. In de winter met veel cashmere, wol en tweed. In de zomer zwoele stoffen als linnen, zijde en katoen. De home collectie van Scapa bestaat sinds 1994. Het begon met tafellinnen, maar deze lijn is ondertussen volwassen en kan het hele huis aan. In 1999 lanceerde Scapa de sportieve lijn. Scapa Sports richt zich op iedereen met een jonge geest. Originals by Scapa bestaat uit klassiekers van het eerste uur gericht op jonge mensen.

De volgende winkels voeren Scapa ()

3