Maastricht magazine >

Zadig & Voltaire

Artikel begint onder de advertentie

Geschiedenis

Frans merk dat in 1997 is opgericht. De naam is een afgeleide van Zadig, Voltaire ou la Destinée, een boek uit 1747. De hoofdpersoon, Zadig, lijkt op Thierru Gillier, de oprichter van Zadig & Voltaire, met eigenschappen als moderne kijk op zaken, charisma en lef. Eigenschappen die je ook in de collecties herkent. Het merk was al snel geliefd bij celebs zoals Kate Moss. Kenmerkend zijn de prachtige stoffen, de moderne twist en rock gehalte. De jasje met de doodshoofden waren lange tijd niet aan te slepen. Die hype items passen bij het merk. En dat dan waarschijnlijk weer doordat Thierry Gillier het label juist een soort van onder-ons gehalte probeert te geven. Dus niet voor de massa.

Designer

Zadig & Voltaire is opgericht door Thierry Gillier. Thierry is het neefje van André Gillier, je weet wel, die van Lacoste.

Collecties

Oorspronkelijk voor la femme. In 2004 lanceerde het merk ook een herenlijn. Sinds 2006 kunnen ook kids hun hart ophalen. Ondertussen bestaat ook het label zadig & Voltaire Music en vind je in de collecties accessoires zoals horloges, shawls, tassen en schoenen.

De volgende winkels voeren Zadig & Voltaire ()

7