Maastricht magazine >

Levi’s

Artikel begint onder de advertentie

Geschiedenis

Levi Strauss & Co, ofwel Levi’s, is in 1853 opgericht door Levi Strauss. Merk is geboren in Californië. In 1872 samenwerking met Jacob Davis, een kleermaker uit Nevada. Deze samenwerking resulteert in 1873 in een patent op met klinknagels versterkte werkkleding gemaakt van bruin katoen en echte blauwe denim. De blauwe jeans werd oorspronkelijk XX genoemd. In 1890 krijgt de XX haar iconische partijnummer 501. 

Designer

Opgericht door de Duiste Levi Strauss nadat deze naar San Francisco verhuisde en hier een winkel in drooggoederen begon. Toen hij in 1902 overleed, namen zijn 4 neven het bedrijf over. Levi’s is tot vandaag de dag familiebezit.

Collectie

Heel veel jeans en items zoals t-shirts, truien en vesten. Allemaal nog steeds met een werklui-achtig gehalte. Sinds 1934 naast denim voor hem, ook jeans voor haar. In eerste instantie onder de naam Lady Levi’s. Sinds 1936 is een Levi’s jeans te herkennen aan het rode lipje. Dat het merk van innovatie houdt, bewijst de ontwikkeling van de Levi’s Curce ID-jeans in 2010. Bovendien is Levi’s sociaal betrokken en maatschappelijk bewust. Voor een jeans wordt in het afwerkingsproces gemiddels 42 liter water gebruikt, met Waterless heeft Levi’s dit tot 98% weten te reduceren.

De volgende winkels voeren Levi’s ()

9