Maastricht magazine >

Stone Island

Artikel begint onder de advertentie

Geschiedenis

Het merk werd in 1982 gelanceerd door de bekende Italiaanse ontwerper Massimo Osti en was vernoemd naar zijn boot. Het was oorspronkelijk gekoppeld aan het merk C.P. Company, en voor bepaalde tijd droegen sommige stukken van dit merk hetzelfde logo op de arm. De echte lancering van Stone Island kwam in 1983.

Collectie

Stone Island begon met het maken van kleding waarbij niet het comfort maar de kwaliteit van de stof op de eerste plaats stond. De ontwerpers deden intensief onderzoek naar materialen, er werd gebruik gemaakt van zogenaamde techno fibers en uiteindelijk is het Stone Island gelukt om de fibers zo te ontwikkelen dat alleen de NASA ze voorgaat. Midden-1980er jaren werd het merk bekend voor het “breiwerk” en in het bijzonder de jackets, deze konden niet scheuren, niet kreuken, ze konden gewoon niet kapot.

Het logo, een kompas met de naam ‘Stone Island’ rondom, wordt door het bedrijf zelf ‘the compass’ genoemd. In de volksmond wordt het vaak ‘the patch’ genoemd. Het logo bevindt zich op de linkerarm.

De collectie van Isabel Marant Étoile vind je online bij De Bijenkorf.

Nieuwe collectie-items

Op LovestoHave.com over Stone Island

Stone Island back to roots (2012)

Man en zoonlief in Stone Island (2010)

De volgende winkels voeren Stone Island ()

6