Maastricht magazine >

Emporio Armani

Artikel begint onder de advertentie

Geschiedenis

Zoals vele vond ook Giorgio Armani zijn medicijnenstudie erg tegenvallen. Hij besloot daarom om te stoppen met studeren en ging werken in een groot warenhuis in Milaan. Zijn passie voor mode begon zich te ontplooien en niet lang daarna werkte hij als freelance ontwerper voor verschillende bedrijven. Meneer Armani had even een duwtje in de rug nodig en besloot samen met goede vriend Sergio Galeotti zijn eigen merk op te richten. In 1975 ontwierp hij zijn eerste ready to wear collecties voor zowel man als vrouw.

Designer

Giorgio Armani staat nog altijd aan het hoofd van zijn imperium. Best wel een stoertje als je bedenkt dat hij in 1934 is geboren.

Collectie

Armani zet werkelijk voor iedereen de deuren open. Dankzij verschillende lijnen die variëren van de goedkopere mainstream lijn tot de dure exclusieve haute couture collectie kan werkelijk iedereen Armani dragen. Van jongs af aan. Zijn collecties: Giorgio Armani line, Giorgio Armani Privé, Armani Collezioni, Emporio Armani, Armani Jeans, Armani Exchange, Armani Teen, Armani Junior en Armani Baby. Naast de kleding heeft Giorgio Armani ook een interieurcollectie. Giorgo it is!

De collectie van Emporio Armani shop je online bij Zalando.

Collectie-items in de spotlights

De volgende winkels voeren Emporio Armani ()

12