Maastricht magazine >

Kenzo

Artikel begint onder de advertentie

Geschiedenis

Geïnspireerd door mode trok de jonge, Japanse Kenzo Takada naar Parijs om de wereld te veroveren met zijn Aziatische, Japan-like stijl. Na enkele jaren opende hij in 1970 zijn eerste winkel onder de noemer ‘jungle jap’. Een winkel met een jungle decor en met prachtige op Azië geinspireerde kleding geproduceerd volgens de Europese fashion normen. Kenzo bracht de kleur terug naar de haute couture en wordt door sommigen de voorloper van de jaren 70 genoemd.

In 1983 werd de damescollectie uitgebreid met een kinder- en herencollectie. In 1993 werd het modehuis onderdeel van de LVMH Group. Takada Kenzo stond zelf tot 2000 als hoofddesigner aan het roer. Sinds 2012 bestieren Humberto Leon en Carol Lim het label samen. Hun doel? To shake up the jungle world of fashion. Dat is ze met de iconic tijger sweaters en kleding aardig gelukt!

Collectie

Kenzo heeft een dames-, kinder- en herenlijn. Daarnaast parfums, een cosmeticalijn en een home collectie. Behalve prêt-à-porter kleding maakt het Franse designerlabel ook nog jaarlijks een exclusieve limited edition collectie: Laboratoire.

Enkele van de blogjes op LovestoHAVE

De volgende winkels voeren Kenzo ()

17