Maastricht magazine >

Jil Sander

Artikel begint onder de advertentie

Geschiedenis

Jil Sander, geboren en getogen in Duitsland, opende op 24 jarige leeftijd in 1967 haar eerste winkel in Hamburg. In 1973 bracht ze een collectie uit die gericht was op de new generation of businesswomen. Dit werd zo’n succes dat ze in 1997 besloot ook een mannenlijn uit te brengen. Inmiddels is Jil Sander een internationaal modehuis met flagshipstores wereldwijd. Jil Sander is altijd trouw gebleven aan de rechtlijnige kledingstukken die zowel een sportieve als een chique uitstraling hebben. De favoriete kleuren van het modehuis zijn beige, blauw, zwart, grijs en wit.

Designer

Heidemarie Jiline (Jil) Sander verliet in 2004 haar eigen modehuis verlaten. Na enige jaren van afwezigheid in de modewereld keerde ze in 2009 terug als designer van het Japanse Uniqlo. Na haar vertrek was Raf Simons creative director. Tot 2012, want toen besloot Jil Sander weer terug te keren. In 2013 nam Sander opnieuw afscheid.

Collectie

Voor zowel mannen als vrouwen. Daarnaast een jongere, tweede lijn met de naam Jil Sander Navy. Jil Sander biedt de hele ratteplan, zoals ondergoed, brillen, sieraden, tassen, parfums en beachwear. De ontwerpen van Jil Sander zijn nog altijd te herkennen aan de esthetische lijnen zonder gedoe.

De volgende winkels voeren Jil Sander ()

13