Maastricht magazine >

Michael Kors

Artikel begint onder de advertentie

Geschiedenis

Na zijn studie aan de Fashion Institute of Technology in New York mocht de jonge Michael op 19-jarige leeftijd gaan ontwerpen voor de luxe Lothar’s boetiek in New York. Zijn collecties voor deze boetiek waren zo’n succes, dat Michael Korst besloot zelfstandig door te gaan. Hij richtte zijn eigen label op: Michael Kors. Vanaf zijn eerste collectie laat Michael zich kenmerken door typisch Amerikaanse kleding met zowel een luxueus als sportief tintje. Casual chic en elegant.

Designer

Michael Kors is nog altijd de drijvende kracht achter zijn eigen merk. Waar wij hem oorspronkelijk van kennen? Waarschijnlijk vooral van zijn deelname aan het tv-programma ‘Project Runway’. Gedurende maar liefst 10 seizoenen beoordeelde hij samen met Marie Claire editor Nina Garcia en supermodel Heidi Klum aanstormend Amerikaans modetalent. Tevens was hij enige tijd hoofdontwerper van de prêt-à-porter collectie van Céline. In 2004 nam hij echter afscheid van het Franse modehuis om zich volledig op zijn eigen collectie te kunnen concentreren.

Collectie

Michael Kors doet van alles wat. Naast zijn haute couture en prêt-à-porter voor zowel mannen als vrouwen, ontwerpt duizendpoot Michael ook een special sizes collectie, schoenen en zelfs een eigen parfum. Het zijn echter vooral de horloges en de tassen van Michael Kors die in het Nederlandse straatbeeld voorbijkomen. Vooral die tassen lijken nog steeds niet aan te slepen.

De collectie van Michael Kors shop je online bij Zalando.

Collectie-items in de spotlights

 

Meer lezen over Michael Kors?

Shirt en short van Michael Kors en sleehak van Ugg (2013)

10 x (faux) fur gilet (2013)

De kleur van 2013: smaragdgroen (2013)

Schotse winterprints: tartan en pied-de-poule (2012)

De volgende winkels voeren Michael Kors ()

25