Maastricht magazine >

Lanvin

Artikel begint onder de advertentie

Geschiedenis

Jeanne Lanvin, oprichtster van het eerste Franse couturehuis Lanvin in 1889, had als doel in haar ontwerpen het onderstrepen van iemands persoonlijkheid. Dit in combinatie met haar Franse elegantie werd de succesformule die ervoor zorgde dat het label Lanvin begeerlijk werd voor de welstandige vrouw in de jaren 1910 tot 1940. Toen Jeanne Lanvin stierf in 1946 verloor het modehuis echter dit gedachtengoed.

Designer

Momenteel aan het hoofd van Lanvin staat Alber Elbaz. Deze modeontwerper befaamd met strik wist het merk terug te brengen in de aandacht van de modewereld vanaf het moment van zijn eerste show in de herfst/winter 2002 en won verschillende awards voor zijn werk. Al seizoenen lang raakt hij de juiste snaar met zijn vrouwelijk magisch geconstrueerde collecties bij modeminnend publiek. Elbaz heeft het, net als Jeanne Lanvin, in zich een eigen modetijdperk te creeren, gebaseerd op hoe de vrouw van nu haar leven wil inrichten.

Collectie

In Lanvin voelt de vrouw zich gracieus, rijk, succesvol en eigen, maar nooit té. Nederlander, Lucas Ossendrijver, is verantwoordelijk voor de mannencollectie. Hij maakt mannenmode van het fluisterende soort; niet opzichtig, maar zeker modern en draagbaar. Ook maakt Lanvin bruidsmode onder de naam Collection Blanche.

De volgende winkels voeren Lanvin ()

22